Call for papers

Η “Λέσχη των Σπουδών Φύλου” σε συνεργασία με τη “Λέσχη Εθνογραφίας” του Εργαστηρίου Μελέτης του Πολιτισμού, των Συνόρων και του Κοινωνικού Φύλου του Τμήματος Βαλκανικών, Σλαβικών & Ανατολικών Σπουδών υποστηρίζουν και φιλοξενούν την έκδοση νέου ετήσιου περιοδικού με τίτλο: «EIRINI-Ανθρωπολογικό Περιοδικό για τη Μελέτη του Φύλου, της Πολιτισμικής Ετερογένειας και των Κοινωνικών Διακρίσεων (https://ireneanthropologic.wixsite.com/website).

Το περιοδικό θα φιλοξενεί δημοσιεύσεις εργασιών και μελέτες μεταπτυχιακών φοιτητών/φοιτητριών, υπ. Δρ, και νέων ερευνητών/ερευνητριών, αποφοίτων του ΒΣΑΣ και άλλων τμημάτων του ΠΑΜΑΚ, αλλά και εργασίες νέων ερευνητών/ερευνητριών που αποφοίτησαν από προγράμματα ανθρωπολογίας, κοινωνικών και πολιτισμικών σπουδών του εσωτερικού και του εξωτερικού, τα οποία αναδεικνύουν την πολιτισμική ετερογένεια και τις κοινωνικές διακρίσεις, με προσανατολισμό στις σπουδές φύλου και την υποστήριξη της ισότητας.

Ας σημειωθεί ότι ο σχεδιασμός και η οργάνωση του περιοδικού ξεκίνησε με πρωτοβουλία μεταπτυχιακών φοιτητριών και φοιτητών του Τμήματος Βαλκανικών Σλαβικών και Ανατολικών Σπουδών, προς τιμήν της μνήμης της μεταπτυχιακής φοιτήτριας Ειρήνης Τσιολάκη. Στην Επιστημονική και Συντακτική Επιτροπή συμπεριλαμβάνονται από κοινού καθηγητές/καθηγήτριες και φοιτητές/ φοιτήτριες του Τμήματος ΒΣΑΣ, με τη συμμετοχή και υποστήριξη μελών της Επιτροπής Ισότητας των Φύλων του Πανεπιστημίου Μακεδονίας. 

Αναλυτικά η προκήρυξη: