Πρόσκληση: «Αναδομώντας τις ψηφίδες του Βαλκανικού μωσαϊκού σήμερα: a snapshot» Εργαστήριο και Προβολή ταινιών μικρού μήκους

3/3/2023

Θεσσαλονίκη -ΠΑΜΑΚ

To Eργαστήριο Μελέτης του Πολιτισμού, των Συνόρων και του Κοινωνικού Φύλου και η Λέσχη μελέτης των συνόρων, του πολιτισμού και της διαφορετικότητας σε συνεργασία με τον Μη Κυβερνητικό Οργανισμό Balkans Beyond Borders οργανώνουν την Παρασκευή 3 Μαρτίου 2023 εκδήλωση με τίτλο Αναδομώντας τις ψηφίδες του Βαλκανικού Μωσαϊκού Σήμερα”. Η εκδήλωση αποτελείται από ένα  δωρεάν εργαστήριο κινηματογραφικής αφήγησης που θα γίνει την ίδια ημέρα μεταξύ 15.00-17.00 σε αίθουσα του Πανεπιστημίου Μακεδονίας και την προβολή μιας σειράς ταινιών μικρού μήκους, οι οποίες έχουν επιλεγεί από το 13ο Φεστιβάλ Ταινιών του Balkans Beyond Borders, που έγινε στην Αθήνα (1-4/12/2022).

Oι προβολές θα γίνουν μεταξύ 20.00-22.00 στη αίθουσα Συνεδρίων του Πανεπιστημίου Μακεδονίας και είναι δωρεάν. Οι ταινίες που θα προβληθούν είναι:

Tina’s Problem, Radovan Petrovic, North Macedonia, 15’

Granny’s Sexual Life, Urska Djukic & Emilie Pigeard, Slovenia, 14’

The Hurt, Onur Güler, Turkey, 16’

Dark Light, Klaudia Pashnajari, Albania, 25’

My own personal Lebanon, Theo Panagopoulos, Greece, 15’

Θα ακολουθήσει συζήτηση με το κοινό.

Για αναλυτικές πληροφορίες και εγγραφές για το εργαστήριο επισκεφτείτε τη διεύθυνση

Η εκδήλωση χρηματοδοτείται από την Επιτροπή Ερευνών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας. Η διαχείριση της εκδήλωσης γίνεται από την Εταιρεία Αξιοποίησης και Διαχείρισης της Περιουσίας του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, Οικονομικών και Κοινωνικών Επιστημών.