Ρήνα Γεωργία

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Ονοματεπώνυμο: Γεωργία Ρήνα, Μεταδιδακτορική ερευνήτρια

Τμήμα: Βαλκανικών, Σλάβικων και Ανατολικών Σπουδών

Πανεπιστήμιο: Πανεπιστήμιο Μακεδονίας

Ηλεκτρονική διεύθυνση: georgia.rina@hotmail.gr

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Η Γεωργία Ρήνα είναι Μεταταδιδακτορική ερευνήτρια στο τμήμα Βαλκανικών, Σλάβικων και Ανατολικών Σπουδών στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας. Έλαβε το διδακτορικό της από το ίδιο τμήμα και ήταν υπότροφος του Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών (ΙΚΥ). Εργάζεται ως ερευνήτρια στο ερευνητικό πρόγραμμα του HORIZON,  “Challenges and innovative changes in research ethics reviews” (CHANGER). Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος από το Πανεπιστήμιο Αιγαίου με τίτλο «Γυναίκες και Φύλα: Ανθρωπολογικές και Ιστορικές προσεγγίσεις», ενώ έχει τελειώσει τις προπτυχιακές της σπουδές στο Πάντειο Πανεπιστήμιο στο τμήμα της Κοινωνική Ανθρωπολογίας. Στα πλαίσια του προγράμματος Εράσμους φοίτησε στο Universite SorbonneV – ReneDescartes στο Παρίσι, Γαλλία και στο EötvösLorándUniversity στη Βουδαπέστη, Ουγγαρία. Επιπροσθέτως, είναι επιμελήτρια κειμένων και μέλος της συντακτικής ομάδας του περιοδικού EIRINI/ Μελέτες Νέων Ερευνητ(ρι)ών για το Φύλο. Ήταν υπεύθυνη για την οργάνωση του διεθνούς Δικτύου BorderCrossingsNetwork και managingeditor του newslettere-BCN. Τα ερευνητικά της ενδιαφέροντα σχετίζονται με την ανθρωπολογία του φύλου, ανθρωπολογία των επιχειρήσεων, οικονομική ανθρωπολογία, κοινωνική και πολιτισμική ανθρωπολογία, οπτική ανθρωπολογία, ανθρωπολογία της τέχνης, ανθρωπολογία της εργασίας, ανθρωπολογία του υλικού πολιτισμού, ανθρωπολογία της εργασίας,  ταυτότητες και μετανάστευση. Τέλος, έχει δημοσιεύσεις σε επιστημονικά περιοδικά, σε συλλογικούς τόμους και σε ειδησεογραφικές σελίδες.

Τίτλος μεταδιδακτορικής έρευνας

Ζητήματα ηθικής και δεοντολογίας στην ανθρωπολογική έρευνα: Κώδικες ερευνητικής δεοντολογίας, εθνογραφική πρακτική και παραγωγή ανθρωπολογικής γνώσης.

Λέξεις – Κλειδιά

Ανθρωπολογική έρευνα, Ελλάδα, ΕΗΔΕ, παραγωγή ανθρωπολογικής γνώσης, εθνογραφική πρακτική, κώδικες ηθικής και δεοντολογίας, εκπαιδευτικοί και ερευνητικοί θεσμοί.