Ορφανίδης Δωρόθεος

Εκπαιδευτικός, επιστήμων συντήρησης, εικαστικός καλλιτέχνης&εκπαιδευτής ενηλίκων. Γεννημένος το 1980 στη Θεσσαλονίκη. Μεταδιδακτορικός ερευνητής του ΒΣΑΣ, Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, με μεταπτυχιακές σπουδές στη Συντήρηση Έργων Τέχνης & Μηχανισμών, της Αρχιτεκτονικής Σχολής του  Α.Π.Θ., απόφοιτος του Τμήματος Εικαστικών & Εφαρμοσμένων Τεχνών του Α.Π.Θ.
Το θέμα της μεταδιδακτορικής έρευνας αφορά τη «Διατήρηση, Ανάδειξη & Αξιοποίηση του Οικιστικού Αποθέματος σε Προσφυγικούς Οικισμούς της Κεντρικής Μακεδονίας. Υλική & Άυλη Πολιτιστική Κληρονομιά για τη Δια Βίου Μάθηση. Η περίπτωση του δυναμικού Χάρτη Εστία».
Συνεργαζόμενος διδάσκων του Σεμιναρίου Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας και συμβασιούχος διδάσκων ΠΔ 407/80 στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας. Εκπαιδευτικός στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση, σε Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας & σε Δημόσια Ι.Ε.Κ. 
Τα ερευνητικά μου ενδιαφέροντα αφορούν τις Νέες Τεχνολογίες, λογισμικά και την εκπαιδευτική τους αξιοποίηση στα Εικαστικά, τη Δημόσια Ιστορία, τα Μνημεία, τον Πολιτισμό και την Επιστήμη Συντήρησης.
Δημιουργός λογισμικού και εφαρμογών για τον πολιτισμό και την εκπαίδευση (Δια Βίου, Τυπική & Μη Τυπική). Δημιουργός της εφαρμογής για τα μνημεία της Θεσσαλονίκης με τίτλο “StrollingAroundThessaloniki”.